Агентът на Марио Балотели – Мино Райола продължава настойчиво да предлага реабилитирания италиански национал на Наполи. Самият нападател също е много навит да заиграе при неаполитанците, ала клубният бос Аурелио Де Лаурентис изпитва сериозни съмнения относно сделката.

27-годишният футболист се води свободен агент, тъй като договорът му с Ница изтече. Въпреки това споразумението гласи, че французите ще получат 10 милиона евро от следващия отбор на италианеца.

„Тутоспорт” твърди, че Райола от доста време апелира към Наполи да рискуват и да подпишат с неговия клиент, който иначе изпрати много силен сезон с „орлите” от Лазурния бряг – 38 официални мача с 26 гола и 2 асистенции.

Не е тайна, че Балотели много бързо се сприятели със звездата на Наполи Лоренцо Инсиние, докато бяха заедно на последния лагер на италианския национален тим.  В комбинация с назначението на Карло Анчелоти за треньор на „везувиани”, то Балотели би получил идеална възможност да се докаже отново на най-високо ниво.

Президентът Наполи Аурелио Де Лаурентис обаче все още не е убеден, че може да разчита до такава степен на Супер Марио, чието минало е изпъстрено не с един и два погрешни завоя.  В същото време обаче не е за пренебрегване, че Балотели настоява за годишна заплата от 5 милиона евро. Тя би била много по-приемлива за клубния бюджет в сравнение с исканията на другите алтернативи – Карим Бензема от Реал Мадрид и Единсон Кавани от Пари Сен Жермен.