Отдаденият под наем на Интер полузащитник Рафиня Алкантара все още храни същото желание да остане в италианския тим, но сам призна, че съдбата му не зависи само от самоя него.

Бразилецът премина при „нерадзурите” от Барселона през януари и оказа ползотворно влияние върху играта на миланския гранд. 25-годишният играч навъртя вече 16 мача за Интер и се превърна в съставна част от селекцията на треньора Лучано Спалети.

Барса сгафи около титлата и разсърди свой играч

Неговият първи гол с екип на „нерадзурите” дойде при днешния погром над Удинезе с 4:0, а успехът запази живи шансовете на клуба за класиране в топ 4, което би им осигурило излаз в Шампионската лига през следващата кампания.

„Много съм доволен от гола си и от победата в този мач”, коментира по-малкият от братята Алкантара. „Предишното ми попадение беше преди месеци. В мига, когато отбелязвах, първата ми мисъл бе, че трябваше да подам на Антонио Кандрева. Защитник обаче покри линията на подаването, затова стрелях.”

В Барса не мислят за реверанси към Интер и Рафиня

„Оставането ми в Интер наистина не зависи от мен, макар че искам това да се случи. В главата си мисля само за Интер. Щастлив съм в Италия. Адаптирах се бързо и съм много щастлив да играя тук с моите съотборници, които постоянно ми помагат.”

„Това, което феновете на Интер ми предложиха, беше невероятно. Наистина съм щастлив да бъда тук”, заяви още Рафиня.