Адриен Рабио е решен да напусне Пари Сен Жермен още това лято. Футболистът не иска да остава на „Парк де Пренс“, защото знае, че рискува да бъде забит на резервната скамейка при положение, че не поднови своя договор.

23-годишният футболист на този етап категорично отказва да продължи своя контракт с парижани, защото между двете страни има сериозни финансови разминавания. Халфът иска заплата от 600 хиляди евро на месец, а Пари Сен Жермен отказва да му предложи такова възнаграждение.

Договорът на Рабио с френския шампион изтича на 30 юни 2019 година. Още от 1 януари той ще е в състояние не само да води свободно преговори с други отбори, но също така и да подпише предварителен контракт с друг тим.

Рабио е информирал ръководството на ПСЖ, че желанието му е да продължи кариерата си в Барселона. Желание, което обичайно, когато става въпрос за парижкия клуб, ще срещне много трудности да се превърне в реалност. В същото време в Барселона са наясно, че операцията ще бъде сложна и са готови да чакат за 23-годишния халф дори до следващото лято.

Рабио е решен да напусне „Парк де Пренс“ и да премине на „Камп Ноу“, но за да стане сделката факт, трябва да убеди собствениците на Пари Сен Жермен. Адриен вече направи първия жест, че иска да напусне отбора, а се очаква в следващите дни публично да обяви своите намерения, които да принудят шефовете на клуба да се съобразят с неговото желание.

Намерението на Рабио е да убеди президента на ПСЖ Насер Ал-Келайфи, че разумен трансфер е по-добър изход, отколкото да се стигне до лошо прекратяване на отношенията между двете страни.