Манчестър Юнайтед може да има нов футболист още до края на месеца. Liverpool Echo съобщава, че това ще бъде централният защитник на Евертън Джарад Брантуайт.

21-годишният англичанин отпадна от състава на Англия, след като се оказа в групата на седемте играчи, които в четвъртък разбраха, че няма да бъдат част от финалния списък на селекционера на „Трите лъва“ Гарет Саутгейт за UEFA EURO 2024. Това решение, обаче, се оказва от полза на „червените дяволи“, които може да финализират трансфера по-рано, без да чакат до края на Европейското първенство.

Преговорите с Евертън, обаче, няма да са леки, защото „карамелите“ ще пуснат Брантуайт само срещу много сериозна трансферна сума. Изданието твърди, че мърсисайдци оценяват бранителя на стойност, близка до трансферите на Хари Магуайър, Уесли Фофана и Йошко Гвардиол. Манчестър Юнайтед плати за първия 80 милиона паунда през 2019-а година, Челси похарчи 75 милиона за французина през 2022-а година, докато през миналото лято „гражданите“ извадиха 77 милиона паунда за хърватина.