Ситуацията около звездата на Интер Иван Перишич става все по-объркана с всеки изминал ден. Хърватският национал има огромно желание да заиграе в Манчестър Юнайтед под ръководството на Жозе Моуриньо и ако допреди седмица клубът беше готов да го продаде, сега „нерадзурите” обмислят да му предложат нов договор.

За английския гранд Перишич е приоритетна цел, но „червените дяволи” се опитват да намалят сериозната цена, която Интер му постави – 55 милиона евро. Италианците са притиснати от задаващи се санкции по наложения от УЕФА финансов феърплей, ако до 30 юни не реализират приходи за 30 милиона евро.

Юнайтед опитва подмолно да отмъкне Перишич

Основният план на Интер беше да продаде само Перишич и да запази останалите си ключови играчи, но новият треньор Лучано Спалети също се намеси, като настоя да задържи 28-годишния хърватин. Шефовете на миланския гранд вече са променили мнението си и смятат, че могат да набавят въпросните 30 милиона евро чрез продажба на други играчи.

ПСЖ няма да напусне битката за Перишич току-така

Ако това се случи,  те са склонни да предложат нов контракт на Перишич, както и повишение в заплатата. Футболистът има контракт до юни 2020 година, като прибира по 4 милиона евро на сезон. Според вестник „Кориере дело спорт” агентът на Перишич е склонен да дискутира подобен ход, но неговият клиент твърдо желае да смени обстановката.