Бившата звезда на Ливърпул Джорджиньо Вайналдум ще бъде оставен извън състава на Пари Сен Жермен, който ще пътува за Япония за предсезонното си турне в следващите дни. Полузащитникът се присъедини към парижани с тригодишен договор едва миналото лято, но вече е считан за ненужен на „Парк де Пренс“. Той дори „спечели“ приза за „Трансферен провал на годината в Лига 1“, след като допринесе само с един гол и три асистенции във френския първенство.

Старши треньорът Маурисио Почетино беше уволнен, заедно със спортния директор Леонардо, а новите лица в лицето на Кристоф Галтие и Луис Кампос, възнамеряват да направят сериозно прочистване сред играчите в тима.

Съвсем скоро ще стане ясно кой не е желан в ПСЖ, когато бъде обявен съставът за турнето в Япония, където парижани ще изиграят три приятелски срещи между 16 и 25 юли. Според „L’Equipe“ освен Вайналдум, ненужни на „Парк де Пренс“ са още Мауро Икарди, Лейвин Курзава, Юлиан Дракслер, Андер Ерера, Ерик Жуниор Дина Ебимбе, Рафиня Алкантара, Серхио Рико и Идриса Гай. Абду Диало също може да бъде оставен извън състава, като към него интерес има от страна на Милан.

„Le Parisien“ допълва, че към този дълъг списък с ненужни играчи могат се окажат още Тило Керер, Леандро Паредес и Данило Перейра.