Френският шампион Пари Сен Жермен обмисля да направи нов опит да привлече Маркъс Рашфорд през лятото. Парижани се опитаха да изкушат нападателя на Манчестър Юнайтед през лятото на 2022-а година, като му предложиха оферта от 400 000 паунда на седмица. 26-годишният Рашфорд обаче остана на „Олд Трафорд“ и подписа нов договор на стойност от 300 хиляди паунда на седмица миналия юли, обвързвайки бъдещето си с клуба до 2028-а година.

Този сезон обаче е доста слаб за неговите стандарти, след като има отбелязани едва четири гола във Висшата лига, а наскоро беше и порицан от „червените дяволи“, след като не се появи на тренировка миналия петък. Той се оправда с това, че е болен, но бързо медиите в Англия разкриха, че той е бил на пиянско парти в Белфаст. Случаят се превърна в скандал, а 26-годишният футболист бе изваден от групата на тима за двубоя с Нюпорт Каунти от четвъртия кръг на ФА Къп през уикенда. Тогава мениджърът на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг заяви, че това е „вътрешен въпрос, с който той ще се занимава“. В крайна сметка нападателят е признал вината и всичко се е разминало  само със „забележка“ и най-вероятно глоба от две седмични заплати.

Сега обаче ПСЖ обмисля да направи нов опит да го привлече през лятото, тъй като бъдещето на Килиан Мбапе остава неясно, твърди iNews. Съобщава се, че привличането на Рашфорд не основна цел на парижани, но все пак ще обмислят възможността да го вземат след края на сезона. В статията се посочва още, че Юнайтед няма никакво намерение да продава своя нападател и, че самият английският национал не мисли за напускане.