Френският шампион Пари Сен Жермен е нетърпелив да получи потвърждение на сделката за наема на Деле Али, тъй като вярват, че може да успеят да го убедят да остане за по-дълго, след като вкуси живота в клуба, пише „Eurosport“.

Парижани са все по-близо до споразумение с Тотнъм, което ще прати английския национал под наем до края на сезона във френската столица.

Собственикът на „шпорите“ Даниел Леви не е съгласен да позволи по-дълъг наем или да бъде включена каквато и да е опция за откупуването му, но източници смятат, че играчът може да настоява за постоянен трансфер или нов заем, ако първоначалният му период в тима от Лига 1 се окаже успешен.

Леонардо, спортният директор на клуба, държи трансферът да бъде завършен. Той вярва в комбинация с бившия му треньор в Тотнъм – Маурисио Поччетино, той може да подобри атакуващите възможности на тима.

Леви обаче е готов да постави огромна цена на Деле, но следващите няколко месеца ще определят дали той може да възвърне формата си, която би оправдавал такава сума.

„Шпорите“ ще се опитват да намерят играч, който да замести Али в състава. Мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо би искал да добави играч в полузащита с повече опит, за да помогне на тима в най-важните етапи от кампанията.