Френският шампион Пари Сен Жермен ще се насочи към защитника на Виляреал Пау Торес през лятото, година, след като мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, убеди ръководството на клуба да не подписва с испанския национал.

„Червените дяволи“ бяха определи звездата на „жълтата подводница“ като своя основна цел за защитата миналото лято, като се твърди, че сделката е била договорена с представителите на бранителя. Тен Хаг обаче спря сделката, като е настоял Юнайтед да првлече универсалния защитник Лисандро Мартинез от Аякс. Впоследствие аржентинският национал се утвърди като любимец на феновете на „Олд Трафорд“, като формира добро партньорство с Рафаел Варан.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Сега L’Equipe твърди, че  звездата на ПСЖ - Килиан Мбапе, ще има основна роля в летните трансферни планове на шампионите. Отпадането на клуба от Шампионската лига в средата на седмицата беше петият път в рамките на седем сезона, в който те биват елиминирани още на осминафиналите.

Торес се смята за част от техния проект за възстановяване, като Милан Шкриниар също ще премине на „Парк де Пренс“ от Интер като свободен агент. Бъдещето на Серхио Рамос в клуба изглежда несигурно, след като договорът на ветерана изтича в края на сезона. Заплатите на клуба са огромен проблем и те трябва драстично да намалят разходите си преди следващия сезон. Това доведе до въпроси относно бъдещето на испанеца, заедно с това на Лионел Меси, който също има контракт до края на месец юни, и на Неймар, който ще пропусне остатъка от кампанията поради контузия.

Спортният директор - Луис Кампос, който играе огромна роля в трансферната стратегия на ПСЖ, се смята, че е голям почитател на Торес. Той оценява способността му да играе с топката и извън защитната линия и да започва атаки от дълбочина. Кампос има близки отношения с Мбапе, след като двамата работеха заедно в Монако по-рано в кариерата на нападателя и се твърди, че двамата ще бъдат силно ангажирани с развитието на тима в спортно отношение. Влиянието на Мбапе в клуба нарасна след подновяването на договора му миналата година.