Ръководството на Пари Сен Жермен е готово да активира откупната клауза на Адама Траоре от Мидълзбро, гръмнаха медиите в Англия. 22-годишният футболист все пак може да играе елитен футбол през новия сезон, макар да се провали в плейофите за влизане във Висшата лига.

Новината е повече от интересна, макар и все пак да става дума за възпитаник на прословутата школа Ла Масия, която през годините даде не един и двама футболисти от световна класа на Барселона. Бившият младежки национал на Испания обаче реши да се махне от „Камп Ноу”, след като разбра, че няма да получи шанс да се наложи в първия тим. Приключенията му по английските терени започнаха през 2015-а, когато премина в елитния тогава Астън Вила, за който изигра само 11 шампионатни мача. Към края на сезон 2015/2016 той бе изваден от първия състав заради дисциплинарни провинения, а по-късно и продаден на Мидълзбро, който си бе осигурил промоция в елита.

Адама Траоре може да играе на фланга както в атака, така и в защита, а тази поливалентност се е сторила примамлива за ПСЖ, който ще трябва да пипа внимателно на летния трансферен пазар, тъй като ще има проблеми с Финансовия феърплей. За да избегне неприятности, френският шампион може би ще трябва да продаде 1-2 от звездите си, а в същото време им търси евтини заместници. Потенциално парижани биха могли да продадат флангови играчи като Юлиан Дракслер и Анхел Ди Мария.

Ако се стигне до сделка между ПСЖ и Мидълзбро за Адама, то Астън Вила също ще получи дял от трансферната сума.