Арсенал ще се изправи срещу конкуренция от страна на Пари Сен Жермен за крилото на Байер Леверкузен Муса Диаби, твърди The Independent. Мениджърът на „артилеристите“ - Микел Артета, иска да подсили атаката си през лятото и Диаби е една от основните му цели.

Арсенал погледна към 23-годишното крило още през януари, но тогава Леверкузен не искаше да го загуби по средата на сезона. Диаби има още две години от договора си с „аспирините“, така че това лято представлява перфектния шанс за германския клуб да спечели възможно най-много пари от него. Той се присъедини към Леверкузен от ПСЖ за 13 милиона паунда през 2019-а година, но се очаква сега да бъде продаден за около пет пъти повече.

Gulliver/GettyImages
76 снимки

Пари Сен Жермен ще се насочи към млади френски играчи, тъй като планира живота си след Лионел Меси и Неймар. Крилото на Кристъл Палас - Майкъл Олийс, също е в радара на парижани.

Диаби впечатли в Бундеслигата, регистрирайки девет гола и осем асистенции този сезон. Той също така отбеляза три гола в Лига Европа, за да помогне на Леверкузен да стигне до полуфиналите, където обаче „аспирините“ загубиха първия мач с 0:1 в Рим.

Атаката на Арсенал се представя добре този сезон и само Манчестър Сити има повече отбелязани голове във Висшата лига. „Артилеристите“ привлякоха Леандро Тросард от Брайтън през януари, но тъй като се подготвят за завръщането си в Шампионската лига през следващия сезон, Артета иска да подсили още по-сериозно отбора.