Френският шампион Пари Сен Жермен се включва в надпреварата за подписа на нападателя на Тотнъм Хари Кейн, твърди RMC Sport. Информацията на изданието гласи, че парижани са превърнали привличането на нов нападател в абсолютен приоритет това лято, а клубна делегация вече се е срещнала с президента на „шпорите“ Даниел Леви, за да обсъдят евентуален трансфер на капитана на Англия в Лондон миналата седмица.

Също така се съобщава, че Кейн все още не е убеден в евенутално преминаване в Лига 1 и френската столица, като първи му избор му остава Байерн Мюнхен, който вече получи „не“ на своите две оферти досега. По-рано беше съобщено обаче, че баварците готвят трето предложение, което ще е на стойност от рекордните за клуба 100 милиона евро.

RMC Sport твърди още, че ще бъде насрочена нова среща между ПСЖ и лагера на Кейн за следващата седмица, на която клубът ще очертае плана си за Кейн.

Докато Байерн остава начело в битката за момента, ПСЖ държи предимството по отношение на финансовата част, като е в състояние да предложи на Тотнъм по-голяма трансферна сума (също поне 100 милиона) и по-голяма заплата на Кейн.

Ако обаче голмайсторът на лондончани не бъде привлечен, то французите ще се насочат към нападателя на Айнтрахт Франкфурт Рандал Коло Муани и Душан Влахович от Ювентус.

Очевидното желание на ПСЖ за нов нападател идва на фона на несигурното бъдеще на Килиан Мбапе на „Парк де Пренс“.