В отбора на Пари Сен Жермен са взели решение, че няма да привличат звездата на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд. Френският вицешампион бе считан за един от фаворитите за подписа на 21-годишният нападател, особено като се има предвид, че той може да загуби голямата си звезда Килиан Мбапе, който се очаква да си тръгне като свободен агент през лятото.

В последните седмици се смяташе, че именно Халанд ще бъде неговият заместник на „Парк де Пренс“, но парижани са променили планове си, пише „El Nacional“.

В ПСЖ са преценили, че не желаят да водят трансферна битка за норвежеца, към когото интерес има още доста от европейските грандове, сред които Реал Мадрид, Барселона, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ливърпул, Челси, Байерн Мюнхен и Ювентус.

Освен това французите не искат да си имат работа с неговия агент Мино Райола, който ще настоява да получи огромна комисионна, ако се стигне до трансфер на Халанд в Париж.

Така от ПСЖ вече се оглеждат за други опции за подсилване на атаката си. Смята се, че вече основната им трансферна цел е нападателят на Фиорентина Душан Влахович. 21-годишният сърбин отказва да преподпише с „виолетовите“, което ще принуди клуба да го продаде през лятото. До момента той прави отличен сезон, като има 12 гола в 14 мача в Серия А.