Давид Де Хеа може да се превърне в най-скъпоплатения вратар в света като се присъедини към Пари Сен Жермен през лятото, когато договорът му с Манчестър Юнайтед приключи, разкри "Дейли Мейл".

28-годишният страж отказва да подпише нов договор с "Червените дяволи", а в основата на нежеланието стои страхотна оферта от ПСЖ, според която Де Хеа може да получава по 300 хиляди паунда на седмица.

Парижани могат да избегнат нарушаване на Финансовия Феърплей на УЕФА като продадат Неймар на Реал Мадрид и изградят тима си изцяло около Килиан Мбапе.

Испанският национал би получавал около 15,5 милиона паунда на година, а потенциалната заплата ще бъде над 60 милиона при четиригодишен договор в Париж.

За Юнайтед и Жозе Моуриньо пък напускането на Де Хеа би бил огромен удар. Де Хеа е част от "червените дяволи" от 2011-а насам, а голямата му мечта бе да премине в Реал Мадрид. Такъв трансфер обаче се провали в последния момент в края на трансферния прозорец през 2015-а. През миналото лято Реал привлече Тибо Куртоа и така в момента на "Сантиаго Бернабеу" няма място за Де Хеа.

Смяташе се, че интерес към Де Хеа има и Ювентус, но "бианконерите" са доволни от изявите на Войчех Счесни и ще го задържат като №1.