Сагата около Килиан Мбапе накара Пари Сен Жермен да реагира много преди да има нещо официално между френския нападател и Реал Мадрид, който е най-вероятният му бъдещ клуб. Парижани вече разработват план Б, с който да заменят почти сигурно напускащият френски национал. Спортният директор Леонардо вече е предоставил на ръководството името на заместник на световния шампион, пише L' Equipe.

Името на избрания е Ерлинг Халанд - вариант, който изобщо не е нов за френския тим. Името на норвежеца вече бе спрягано за Париж миналото лято. Трансферната операция няма да е лесна за ПСЖ, но според френския вестник първите разговори вече са се провели. Собственикът на тима Насер ал-Хелайфи и Леонардо поддържат постоянен контакт с Мино Райола, който е агент на нападателя.

Най-големият проблем, с който Пари Сен Жермен може да се сблъска при офанзивата си към норвежкия нападател, не са неговите условия или тези на Райола, а сериозната конкуренция за подписа на тарана на Борусия Дортмунд. Барселона, Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити също са в надпреварата за услугите на 21-годишният футболист, който има клауза от 75 милиона евро.

Халанд не е единственото име, което е в радара на Леонардо за ПСЖ през следващия сезон. Освен възможните напускания на Почетино и Мбапе и пристигането на Зидан и Халанд, бразилецът има в запас и две други имена с цел подсилване на отбора. Това са Пол Погба и Лукас Пакета, за които все още няма официални контакти с техните клубове.