Френският шампион Пари Сен Жермен ще отправи оферта за наем на Деле Али следващия месец, вярвайки, че Тотнъм е готов да се раздели с халфа, пише „Daily Mail“. Парижани се опитаха да вземат английския национал още лятото, но тогава „шпорите“ отказаха да го пуснат.

Сега обаче е ясно, че Али не присъства в плановете на мениджъра Жозе Моуриньо, след като не е стартирал в нито един мач във Висшата лига след загубата още в първия кръг от Евертън, в която той бе заменен на полувремето.

Оттогава 24-годишният Али има само едно участие като резерва – при победата с 6:1 над Манчестър Юнайтед, когато записа 21 минути.

Той остана на пейката и при победата на Тотнъм в Лига Европа в четвъртък вечерта над Антверп и изглежда, че клубът вече е готов да остави Али да напусне, когато дойде трансферният прозорец  следващия месец.

Али също е отворен да напусне лидерът във Висшата лига, след като иска да играе редовно. Той не се е отказал от надеждата да бъде повикан в националния отбор на Англия за предстоящото Европейско първенство през следващото лято.