Френският шампион Пари Сен Жермен планира да подпише с полузащитника на Челси Н'Голо Канте със свободен трансфер през следващото лято, съобщава журналистът на „BILD“ Кристиан Фалк.

Френският национал има договор с лондончани само до края на сезона, а 31-годишният халф в момента лекува контузия в бедрото, заради която ще пропусне Световното първенство в Катар, което стартира следващата неделя. От Челси още не са започнали преговори за удължаването на контракта му, но се съобщава, че планират да му предложат краткосрочна сделка, като се има предвид възрастта му и проблемите с контузии.

Твърди се, че ПСЖ следи ситуацията на бившия полузащитник на Лестър, макар че парижани обновиха халфовата си линия през изминалото лято с играчи като Фабиан Руис, Ренато Санчес, Витиня и Карлос Солер. Смята се обаче, че спортният директор Луис Кампос иска да добави повече здравина с евентуалното привличане на Канте.

ПСЖ обаче може да се сблъска с конкуренция за подписа на французина в лицето на Тотнъм, след като се съобщава, че мениджърът на „шпорите“ Антонио Конте иска да се събере отново с него след съвместния им престой на „Стамфорд Бридж“.