Отборът на Пари Сен Жермен не се отказва от идеята да задържи суперзвездата си Килиан Мбапе въпреки всички слухове, че е пред трансфер в Реал Мадрид. „Independent“ твърди, че парижани са готови да предложи на нападателя възнаграждение, което с бонусите, ще достигне 1,2 милиона евро на седмица или 62,4 милиона на година.

Според изданието френският клуб иска на всяка цена 23-годишният нападател да остане на „Парк де Пренс“. В тима смятат, че в следващите десетина година Мбапе може да бъде най-добрият футболист в света и затова те са готови да му предложат умопомрачителна заплата.

„L’Équipe“ пък смята, че световният шампион е поставил именно подобно условие към ръководството, за да преподпише – да бъде основната фигура, около която да се гради всичко. Изданието добавя, че договор за още две години плюс освобождаваща клауза може да се окаже най-добрият вариант, с който ПСЖ да успее да задържи за още известно време Мбапе.

Преди няколко дни обаче каталунското издание „Sport“ съобщи, че французинът рязко е променил решението си за трансфер в Реал, тъй като не е останал впечатлен от това как е изглеждал отбора на Карло Анчелоти в двубоя срещу ПСЖ от 1/8-финалите в Шампионската лига във вторник. Информацията гласеше, че по тази причина Мбапе може или да остане на „Парк де Пренс“, или да продължи кариерата си в английския Ливърпул.