Отборът на Пари Сен Жермен е отхвърлил втората оферта на Реал Мадрид за нападателя Килиан Мбапе, твърди „Le Parisien“. Както е известно, испанският тим предложи 170 милиона плюс 10 милиона евро бонус, след като първоначалната им оферта от 160 милиона евро също беше отхвърлена.

От „L’Équipe“ съобщават, че ПСЖ чакат по-голяма оферта, а междувременно спортният директор на клуба Леонардо е избрал нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд като потенциален заместник на французина.

Въпреки че Дортмунд няма намерение да продава своята норвежка звезда, разбирателството между Леонардо и агентът на Халанд Мино Райола, може да улесни бъдещ трансфер. Във всеки случай, бившият нападател на РБ Залцбург е в списъка на ПСЖ. Според информациите в договора му има записана откупна клауза между 75 до 100 милиона евро, която ще стане активна през следващото лято.

Британското издание „Telegraph" обаче излезе с информация, че от ПСЖ вече работят по трансфер на Холанд в Париж, като надеждата е той да се случи още сега, а целта е да бъде осигурен качествен заместник на французина до дни.

В същото време в Реал Мадрид са уверени, че ще подпишат с Мбапе и работят на пълни обороти, за да финализират трансфера му още сега.