Френският вицешампион Пари Сен Жермен е опровергал информацията за постигнато споразумение с бившата звезда на Барселона Лионел Меси. Преди часове братът на собственика на френския гранд Насер Ал-Хелаифи - Халид бин Хамад Бин Халифа Ал-Тани, пусна публикация в социалната мрежа „Twitter“, че преговорите официално са завършени и добави, че обявяването на новината ще се случи на по-късен етап.

Към публикацията си той добави колаж на Меси с екипа на парижани и хаштагове #Messi #Paris_Saint_Germain, което беше прието като знак, че всичко между двете страни е договорено.

Сега обаче от пресслужбата на ПСЖ са обявили пред сайта „Goal.com“, че написаното в социалната мрежа не отговаря на истината, като споразумение между клуба и обкръжението на Меси не е постигнато.

Според „Cadena SER“ и „Sport“ към момента Меси не се е разбирал с никой и си стои вкъщи. Очаква се обаче утре баща му, който е и негов агент, да пристигне в Париж за официални преговори.

В същото време „Sky Sports“ съобщава, че шесткратният носител на „Златната топка“ е разговарял лично със своя сънародник и старши треньор на ПСЖ Маурисио Почетино. Информацията гласи, че разговорите са били положителни.

Очаква се 34-годишният футболист да подпише договор за две години, на стойност от около 30 милиона евро годишно след данъчно облагане, с възможност за удължаването му с допълнителни 12 месеца.

Меси прекара цялата си кариера в Барселона, преминавайки през академията на клуба, преди да стане част от първия отбор през 2003 година. Оттогава той реализира 672 гола в 778 мача във всички турнири.