Отборът на Реал Мадрид е научил колко трябва да плати за звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе. Както е известно, „белите“ предложиха 160 милиона евро за световния шампион, но парижани отхвърлиха офертата, като впоследствие спортният директор на клуба от френската столица Леонардо заяви, че няма как да се разделят с нападателя за по-малка сума от тази, която платиха за него на Монако, а именно - 180 милиона евро.

Бразилецът добави, че ПСЖ трябва да изплати и доста голям процент на Монако при продажба на Мбапе. Твърди се, че тази сума е в размер на 35 милиона евро.

Сега „Le Parisien“ излиза с информацията, че от ПСЖ са готови да се разделят с Мбапе за сумата от 220 милиона евро. Въпреки това съществува вариант парижани да приемат и сума от порядъка на 200 милиона евро, както „L'Equipe“ написа няколко часа по -рано.

В същото време президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес направи лаконичен коментар по повод новината, че Пари Сен Жермен отхвърли първата оферта от кралския клуб за Мбапе. Интересното е, че според боса на „белите“ отговорът на парижани е бил „груб“.

„От Пари Сен Жермен вече отговориха на нашата оферта за Килиан Мбапе и техният отговор бе доста груб“, гласят думите на Перес.

Трансферният прозорец затваря на 31 август вечерта и Реал ще трябва да побърза, ако иска да привлече 22-годишния френски национал още това лято.