Бъдещето на Килиан Мбапе в Пари Сен Жермен продължава да бъде основна тема на медиите във Франция. Вече стана ясно, че французинът иска да напусне парижани възможно най-скоро, след като е почувствал, че обещанията към него не са спазени.

Различни издания като „L'Equipe“ и „Le Parisien“ съобщават за това и уверяват, че всички негови думи, че няма проблеми в отбора след мача с Марсилия е резултат от споразумение между клуба и играча.

„В неделя беше важно, че Мбапе отрече да е поискал да напусне ПСЖ“, започва „L'Equipe“.

Предполага се, че е имало разговори между клуба и играча, където е било договорено, че той трябва публично да отрече желанието си да напусне, за да разсее медийното внимание върху клуба и него.

Твърди се, че самият Мбапе не е поискал от ПСЖ да го пусне, а обкръжението му е отправило тази молба. Това му позволява да отрече в пресата, че е поискал да напусне.

„L'Equipe“ също така обяснява, че спортният директор Луис Кампос е смятан за един от виновниците на ситуацията, което е довело до сериозен гняв както в Париж, така и в собствениците на клуба в Доха.

„Ако Мбапе има чувството, че е бил предаден от неизпълнените към него обещания, ПСЖ споделя подобно чувство към играча, на когото са били предоставени всички изисквания, дори отвъд спортния аспект“, съобщава „L'Equipe“.

През последните часове „Le Parisien“ също следва тази линия:

„Въздействието беше голямо и думите на Луис Кампос и Кристоф Галтие не помогнаха много за потушаването на огъня и особено не успокоиха гнева на Мбапе срещу Насер Ал Хелаифи и неговите неизпълнени обещания“.