След поредното фиаско в Шампионска лига и отпадането за трета поредна година на осминафиналната фаза в турнира, в Пари Сен Жермен вече правят планове за следващия сезон. Според информацията на радио „Montecarlo“, френският шампион има намерение да привлече Филипе Коутиньо от Барселона.

Парижани са готови да извадят 270 милиона евро, за да си осигурят услугите на бразилския футболист.

Само преди година и половина Барселона привлече 26-годишния футболист от Ливърпул за 120 милиона евро, плюс 40 милиона евро допълнителни бонуси.

Коутиньо има договор с Барселона до лятото на 2023 година. Освобождаващата клауза, която е записана в договора на играча е 400 милиона евро.

Пари Сен Жермен иска да отмъкне Коутиньо от „Камп Ноу“ и по този начин да си отмъсти на Барселона, след като каталунците подписа с Френки де Йонг под носа на французите.

Президентът на ПСЖ Насер Ал-Келайфи е готов да предложи много добри финансови условия на Коутиньо, с което го изкушава да премине на „Парк де Пренс“.

Френският клуб ще използва и добрите отношения между Неймар и играча на Барселона в убеждаването на Коутиньо да премине в Пари Сен Жермен.

ПСЖ трябва да накара Коутиньо да поиска трансфер, за да може сделката с Барселона да стане по-лесно факт.