Френският шампион Пари Сен Жермен също ще наддава за голмайстора на Тотнъм Хари Кейн. Звездата на „шпорите“ е искат от редица грандове, сред които Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен, но парижани също имат сериозни апетити към него и е на челно място в списъка им, твърди Le Parisien.

Изданието твърди, че ПСЖ иска доказан голмайстор, тъй като бъдещето на Лионел Меси на „Парк де Пренс“ изглежда все по-несигурно заради изтичащия му договор през лятото. Привличането на такъв ще удовлетвори напълно и Килиан Мбапе, който със сигурност ще остане в клуба при такова развитие.

БГНЕС / BGNES
24 снимки

Въпреки че през лятото от договора на Кейн с Тотнъм ще остава само една година, английският клуб ще търси висока трансферна сума за голямата си звезда. Според медиите на Острова президентът Даниел Леви няма да пусне Кейн за по-малко от 100 милиона паунда.

Le Parisien пише още, че президентите на двата клуба – Даниел Леви и Насер Ал-Хелайфи, са в много добри отношения. Двамата имаха среща в началото на година, когато обсъждаха евентуални инвестиции от страна на катарските собственици на ПСЖ в клуба от Северен Лондон.

В ПСЖ обаче са подготвени и с резервни варианти, ако не успеят да привлекат Хари Кейн. Смята се, че такива са Рандал Коло Муани от Айнтрахт Франкфурт, Виктор Осимен от Наполи, Маркюс Тюрам от Борусия Мьонхенгладбах и Ромелу Лукаку от Челси, който играе под наем в Интер.