Френският шампион Пари Сен Жермен следи развитието с полузащитника на Нюкасъл Юнайтед Бруно Гимараеш на фона на финансовите проблеми на североизточния английски клуб, пише talk SPORT. Нюкасъл изпитва затруднения в плановете за селекция, така че обмислят да продадат някои от своите основни играчи, за да компенсират това, което е необходимо за укрепване на отбора.

Бразилецът има откупна клауза от 100 милиона паунда, но „свраките“ все още не са получили официално предложение от нито един клуб. Гимараеш не е единственият футболист, който може да си тръгне от „Сейнт Джеймсис Парк“, тъй като в Нюкасъл се нуждаят от финансовата свобода, за да вземат една от основните си цели - Калвин Филипс от Манчестър Сити, който е желан още от лондонските Кристъл Палас и Фулъм. Ювентус, който се смята, че има интерес към бившия капитан на Ливърпул Джордан Хендерсън, вече се е оттегли от битката за английския национал.

Главният изпълнителен директор на Нюкасъл - Дарън Ийлс, вече отправи предупреждение към привържениците на клуба миналата седмица, като призна, че част от звездите на отбора могат да бъдат продавани в опит да се спазят правилата на Висшата лига.