Френският шампион Пари Сен Жермен обмисля да прати оферт от 60 милиона паунда за полузащитника на Манчестър Сити Бернардо Силва, който е трансферна цел и на Барселона, твърди „Times“.

Въпреки това, очакванията са „гражданите“ с лека ръка да отхвърлят предложението, не само защото предложението е твърдо ниско от финансова гледна точка, но и защото шампионите на Англия вече нямат никакво намерение да се разделят с португалеца, след като сезонът започна.

В началото на кампанията мениджърът на Сити Хосеп Гуардиола обяви, че би искал Силва да остане, но ще го пусне да си тръгне, ако неговото желание е такова. Барселона имаше сериозен интерес, но така и не отправи официална оферта заради това, че клубът все още не успява да продаде Френки де Йонг, с парите от когото да финансира трансфера на Силва.

Освен това от „Етихад“ са поставили цена от 100 милиона паунда на играча, което на практика е сложило край на интереса на Барселона, поне по отношение на летния трансферен прозорец.

Бернардо, който има договор с Ман Сити до лятото на 2025 година, не е заявил официално пред клуба, че иска да си тръгне.