Звездата на Ливърпул Даниел Стъридж може да се окаже в Пари Сен Жермен от следващия сезон, пише британският таблоид „Сън“. Изданието твърди, че парижани са готови да отправят убийствена оферта на стойност 50 милиона паунда за английския национал.

Сумата изглежда повече от щедра предвид проблемите последни 18 месеца за 26-годишния играч, който бе застигнат от серия контузии. Те му попречиха да покаже нивото, което демонстрира преди два сезона, когато си партнираше с Луис Суарес на „Анфийлд“.

Вестникът пише, че мърсисайдци биха приели подобна оферта, тъй като нямат гаранции, че за в бъдеще Стъридж ще бъде далеч по-стабилен във физическо отношение.

ПСЖ от своя страна държи да привлече поне един класен атакуващ играч, тъй като е много вероятно освен Златан Ибрахимович, чийто договор изтича в края на сезона, от клуба да си тръгне и другият основен таран – Единсон Кавани.

Китайското правителство изкушава Ибрахимович със 75 милиона евро на сезон

Единствената пречка пред сделката може да се окаже мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп, който държи да има Стъридж в редиците си въпреки опасенията относно кондицията на нападателя.

Дотук през кампанията бившият ас на Челси има 7 мача във Висшата лига и още 4 в Лига Европа, като е вкарал общо 5 гола.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS