Лидерът във френската Лига 1 Пари Сен Жермен планира атака за бившия си футболист Мойс Кийн. „Calciomercato“ твърди, че трансферният провал на Евертън, който в момента е под наем в Ювентус, може да се върне във Франция това лято.

21-годишният Кийн е под наем в Торино до 2023 година, когато Юве ще бъде задължен да го закупи за постоянно за сумата от 26 милиона паунда. Въпреки това треньорът Масимилиано Алегри току-що пръсна над 70 милиона паунда за голмайстора на Фиорентина Душан Влахович.

Поради тази причина Юве е готов да се раздели с Кийн в края на сезона, а ПСЖ вече се очертава като фаворит за италианския нападател. Той прекара миналия сезон под наем във френската столица, като отбеляза 17 гола във всички турнири.

Тъй като Килиан Мбапе вероятно ще напусне със свободен трансфер през лятото, Кийн се смята за едни от вариантите да негов заместник. ПСЖ обаче първо ще трябва да се договори както с Евертън, така с и Ювентус.

Смята се, че парижанин може да се наложи да платят повече от 26 милиона паунда, колкото е записаната в момента трансферна сума в договора за наема му на „Алианц Стейдиъм“.

Кийн има едва четири попадения за Ювентус през този сезон, а игровото му време се очаква да бъде значително ограничено след пристигането на Влахович. Италианецът отбеляза също само четири гола в 39 мача и за Евертън.