Френският вицешампион Пари Сен Жермен продължава да се надява, че ще убеди своята звезда Килиан Мбапе да поднови договора си с парижани преди настоящият му такъв да изтече в края на сезон. Все пак от „Парк де Пренс“ вече се оглеждат за негови заместници, в случай че нападателят си тръгне наистина.

„L’Équipe“ съобщава се, че парижани имат „план Б“, ако французинът напусне френската столица. Изданието пише, че тогава о ПСЖ ще се опитат да подпишат с Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд. Потенциална сделка може да бъде улеснена и от отличната връзка между президента на клуба Насер Ал-Хелаифи и спортния директора Леонардо с агента на норвежеца Мино Райола.

Халанд, за когото се смята, че има клауза за откупуване от около 75 милиона евро, обаче ще има голям избор пред себе си за следващ клуб. Смята се, че отбори като Реал Мадрид, Барселона, Ливърпул, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен също се интересуват от 21-годишния нападател.

В същото време, за Мбапе продължава да се твърди, че е все по-близо до преминаване в Реал като свободен агент през лятото. Както е известно, парижани отказаха две оферти от страна на „Лос Бланкос“ през миналия летен трансферен прозорец. Ако се стигне до подобна развръзка, то на „Парк де Пренс“ със сигурност ще имат нужда от класен заместник на французина, а Халанд несъмнено би бил такъв.