Два от водещите отбори на Франция - Пари Сен Жермен и Монако – проявяват интерес към играча на Барселона Иван Ракитич. Информацията е на каталунското издание Mundo Deportivo, което твърди, че двата гранда са готови да платят освобождаващата клауза на хърватския национал.

Полузащитникът има договор на „Камп Ноу“ до юни 2021 година, а откупната сума, залегнала в контракта му, е 125 милиона евро. Ракитич бе основна фигура в състава на Ернесто Валверде през миналия сезон, когато Барса вдигна титлата и националната купа.

Въпреки това, неотдавна се появиха спекулации, че халфът може да влезе като разменна монета при евентуална сделка за Пол Погба.

От друга страна, се заговори за интереса от ПСЖ и Монако. Слуховете са, че за „блаугранас“ намесата на първенеца в Лига 1 е по-притеснителна, заради икономическата мощ на тима. Парижани не се свениха да отмъкнат Неймар през лятото на 2017 година срещу колосалните 222 милиона евро.

Колкото до „монегаските“, това лято те получиха парите от продажбата на Килиан Мбапе на ПСЖ (180 милиона евро), така че ще разполагат със средства за по-солидни сделки.


Още новини:

Рекордът на Иван Ракитич

Ракитич: 70 мача? Имам енергия в повече