Френският гранд Пари Сен Жермен и Барселона преговарят сериозно за трансфера на Усман Дембеле в парижката столица. След като няколко европейски клуба имаха сериозен интерес към френското крило, то ПСЖ е форсирал интереса си и иска да вземе Дембеле още преди края на зимния трансферен прозорец, който затваря в последните часове на 31-и януари 2022.

След като остава един ден до затварянето на зимния пазар на Стария континент, то двата клуба са в интензивни разговори по преминаването на френското крило в отбора, ръководен от Маурисио Почетино.

Агентът на футболиста – Муса Сисоко, е дал „зелена светлина“ в преговорите между двата клуба, като Матеу Алемани води преговорите със спортния директор на парижани. Дембеле пък иска да напусне Барселона, а испанският клуб не иска да го задържа в редиците си, след като футболистът не възнамерява да преподпише своя договор с каталунците, което принуждава отбора от „Камп Ноу“ да иска да се освободи от голямата заплата, която влиза по сметката на Дембеле.

Според испанските медии Дембеле пък лично е дал уверението си, че иска да продължи кариерата си в ПСЖ, което ще улесни допълнително движението по цялата сделка.