Френският шампион Пари Сен Жермен трябва да се раздели с някои играчи и Неймар е сред кандидатите, като се има предвид голямата му заплата и сумата по евентуален негов трансфер, пише „Marca“. Бразилецът обаче няма никакво желание да си тръгва, след като напомни на всички свързани с парижкия клуб, които го критикуват, че няма намерение да се мести от френската столица.

Неймар печели около 50 милиона евро бруто на сезон, а според „L'Equipe“ това е заплата, която малко клубове в Европа биха могли да му предложат, ако изобщо има такива.

Единственото, което е ясно за ПСЖ в момента, е, че Килиан Мбапе е подписа нов договор до 2025 година. Това и че Луис Кампос стана новият спортен директор в клуба.

След това всичко е неизвестно, като се има предвид, че УЕФА поиска отчет за баланса на клуба, който показва загуба от 224 милиона евро.

Първата последица от всичко това е необходимостта парижани да облекчат своя състав, който според президента на Ла Лига Хавиер Тебас, има повече от 600 милиона евро разходи за заплати, които щ станат още повече след новия контракт на Мбапе.

ПСЖ ще даде приоритет на продажбата на Неймар пред тази на Лионел Меси, като на последния му остава само една година от договора му, тъй като бразилецът би донесъл сериозна сума на клуба от негово напускане.