Лидерът във френската Лига 1 Пари Сен Жермен ще се опита да направи двоен трансферен удар през лятото с полузащитниците Аурелиен Чуамени и Пол Погба, твърди „Le Parisien“. Парижани обаче първо ще трябва да се отърват с някои от опциите си в халфовата линия в момента, които разочароваха през тази кампания и оставиха Марко Верати като единствения качествен играч в срещата на терена.

Приоритет е Аурелиен Чуамени от Монако, който освен че е местно момче и е преминал през академията на Бордо, отговаря на изискванията за технически опитен халф, който може да създава проблеми в полето на съперника, както и да е надежден в дефанзивен план при отнемането на топката.

Въпреки това цената на френския национал може да бъде между 80 и 100 милиона евро, сума, която дори с реформите във финансовия феърплей, които ще бъдат приети съвсем скоро, би било трудна за ПСЖ.

Вицешампионите също ще срещнат сериозна конкуренция в лицето на Реал Мадрид, който иска до подмлади отбора си, като привлече Чуамени заедно с Килиан Мбапе. Манчестър Сити също следи звездата на Монако. „The Telegraph“ пък твърди, от Реал са фаворити за 22-годишния национал на „петлите“.

Ако се присъедини към ПСЖ обаче, той ще бъде част от триото в халфовата линия с Марко Верати, което може да бъде завършено с пристигането на Пол Погба, който не пази в тайна желанието си да се присъедини към столичани. Световният шампион може да пристигне на „Парк де Пренс“ като свободен агент, след като договорът му с Манчестър Юнайтед изтича след края на сезона.

Въпреки това в ПСЖ остават леко резервирани за Погба, не на последно място поради неговия агент Мино Райола и факта, че подобни трансфери на свободни агенти от миналото лято – Серхио Рамос, Джорджиньо Вайналдум и Лионел Месине са най-успешните. Има и съмнения дали той ще се впише в системата на Маурисио Почетино. Честите му контузии и непостоянната форма също притесняват френския тим.