Отборът на Пари Сен Жермен обмисля възможността да събере Луис Суарес с бившия му съотборник Неймар, след като се появиха информации, че Барселона ще прекрати договора му. Изглежда Суарес ще бъде една от многото жертви, тъй като „каталунците“ започват цялостно обновяване и подмладяване на състава след унизителното отпадане от Шампионската лига от Байерн Мюнхен.

ПСЖ ще изчака, докато Суарес официално стане свободен агент, преди да отправи оферта за него, твърди испанското издание „Sport“. Двата клуба не се радват на приятни отношения след сагата за Неймар, въпреки че Суарес би бил свободен да преговаря директно с парижани, ако бъде освободен от Барса.

В същия доклад се посочва, че Суарес вече е отхвърлил възможността да се завърне в бившия си клуб Аякс, това е споделил уругваецът пред спортния директор на амстердамци Марк Овермарс в телефонен разговор.

Барса държат да се разделят с 33-годишния нападател, като по този начин ще се отърват и от високата му заплата, която е в размер на 290 000 паунда на седмица в клуба. Твърди се, че бившата звезда на Ливърпул има много ухажори от Висшата лига, ако има желание за завръщане към английския елит.

Каталунската радиостанция „RAC1“ пък твърди, че новоназначеният треньор Роналд Куман е казал на Суарес по телефона, че изобщо не е в плановете му. В момента Суарес е на почивка със семейството си, но е информиран за решението в „кратък разговор“ между двамата.

Настоящият му договор изтича догодина и има възможност за допълнително удължаване с 12 месеца. „RAC1“ обаче пише, че следващата стъпка е адвокатите на Суарес да договорят прекратяването на неговия договор.

Откакто се присъедини от Ливърпул през 2014 година, Суарес отбеляза  198 гола, направи 109 асистенции в 283 мача.