Френският шампион Пари Сен Жермен е направил последен опит да задържи своята суперзвезда Килиан Мбапе с нов рекорден договор, който ще го направи най-добре платеният играч във футбола.

Съобщава се, че парижани са предложили на 23-годишния нападател умопомрачителните около 4.74 милиона евро на месец, което би удвоило предишната му заплата, но все пак се очаква французинът да осъществи мечтания си трансфер в Реал Мадрид в следващите дни.

ПСЖ е бил готов да даде огромен бонус от около 118 милиона евро при евентуално преподписване на договора от страна на Мбапе, също така правата на неговия имидж, капитанската лента на тима, а и клубът ще се допитва до него за трансферите на отбора. В новото споразумение ще има и различни сериозни бонуси при спечелване на „Златната топка“ и успех в Шампионската лига, твърди „Sky Sports“.

Въпреки невероятното предложение, в ПСЖ са наясно, че той остава вероятно да приеме значително по-ниска оферта и да се присъедини към отбора на Карло Анчелоти, тъй като парите не са определящият фактор в предстоящото му решение.

След като прекара 18 месеца в опити да убедят най-ценния си играч да посвети бъдещето си на френския гранд, времето изглежда изтича за тима на Маурисио Почетино.

Реал Мадрид направи опит да закупи Мбапе в последния момент на летния трансферен прозорец миналото лято, когато предложи над 210 милиона евро за нападателя, но спортният директор на ПСЖ Леонардо настоя, че сделка няма да бъде осъществена.

Мбапе обаче вече може да напусне като свободен агент това лято, когато изтича настоящият му контракт и се очаква скоро да вземе решение за бъдещето си. „ESPN“ също потвърждава, че ПСЖ се е отказал от опитите си да задържи световния шампион в състава си и очаква той да обяви, че ще премине в Реал Мадрид.