Нападателят на Реймс Юго Екитике е дал принципно съгласие да се присъедини към френския шампион Пари Сен Жермен. Според информация на журналиста Адриен Грание 20-годишният футболист вече се е уговорил с парижани за трансфера.

Той беше силно желан и от английския Нюкасъл, като „свраките“ предлагаха 36 милиона евро и още 10 милиона под формата на бонуси за услугите му, но той е отказал такъв трансфер. Причината е желанието му да заиграе именно в Пари Сен Жермен.

Младежкият национал на Франция отбеляза 11 гола и направи четири асистенции в 27 мача във всички турнири през последния сезон. Той е определян като един от най-талантливите нападатели на тази възраст в Европа.

В същото време източници във Франция пишат, че от ПСЖ искат да се разделят с цели 13 играчи от настоящия си състав до края на лятото. Става дума за Данило Перейра, Абду Диало, Ерик Жуниор Дина-Ебимбе, Юлиан Дракслер, Идриса Гай, Ектор Ерера, Мауро Икарди, Тило Керер, Лейвин Курзава, Леандро Паредес, Рафиня Алкантара, Серхио Рико и Джорджиньо Вайналдум.