От Ръководството на Пари Сен Жермен ще подадат официална жалба във ФИФА относно действията на Реал Мадрид около сагата с трансфера на Килиан Мбапе. Причината за това е, че на „Парк де Пренс“ са убедени, че нападателят вече има споразумение с „Лос бланкос“ за това да премине на „Сантиаго Бернабеу“ като свободен агент през следващото лято, твърди Marca.

Нежеланието на Мбапе да подпише нов контракт, съчетано с отказа му да преговаря с други клубове за трансфер сега, доказват договорката на капитана на Франция с Реал, смятат парижани. Правилникът на ФИФА забранява преговорите и споразуменията между друг клуб и съответния играч повече от шест месеца преди изтичането на договора на футболиста. Това означава, че ако наистина ПСЖ може да докаже за преговори и предварително споразумение между Мбапе и Реал, кралският клуб може да бъда наказан от ФИФА. Най-сериозната санкция за подобни провинения е налагане на трансферно ембарго за определен период от време на клуба, който е нарушил правилата.

В същото време Мбапе не е активирал опцията си за продължаване на договора с френския шампион за още една година, съобщава Sky Sports. Крайният срок за решението бе до полунощ във вторник. Френският национал отхвърля всякакви предложения за нов договор с ПСЖ, а към днешна дата французите му дължат 60 милиона евро заради факта, че все още е техен играч. Не всички тези пари са гарантирани, но ПСЖ ще плати повечето от тях.

Има информации, че пълният размер на бонуса е 80 милиона евро. Първата част Мбапе трябва да получи, ако все още е играч на ПСЖ на 1 август, което е факт. Втората се активира точно след месец. Заради това клубът ще направи всичко възможно да продаде Мбапе преди 31 август, за да си спести поне второто плащане от 40 милиона.

До този момент единствената известна публично оферта за Мбапе е от Ал Хилал, който предложи 300 милиона евро и французите приеха. Нападателят обаче не желае да играе в саудитското първенство и предпочита трансфер във водещ клуб от Европа. Смята се, че кандидати за Мбапе са също така Барселона и Челси.