Ръководството на Пари Сен Жермен е склонно да се раздели с 30 милиона евро и десния бек Серж Орие, за да привлече европейския шампион Жоао Марио от Интер.

Французите видяха обнадеждаващи знаци в критиките, които наскоро треньорът на „нерадзурите” отправи към португалския национал. По думите на наставника 24-годишния Марио все още не спада към елитната категория на топ играчите и за това си има причина. „Жоао Марио има качествата, а ако разбере тези две или три неща, които прави погрешно и които има нужда да промени, за да усъвършенства играта си, то тогава може да стане топ играч”, коментира Спалети преди днешното 2:1 над Челси в Интернешънъл чемпиънс къп.

Интер готов да захвърли 70 милиона в кофата

В ПСЖ са отчели репликата като явен сигнал, че биха могли да се възползват и да вземат талантливия халф. Интер плати на Спортинг Лисабон 40 милиона евро преди година, за да купи Марио. Сега обаче не е сигурно, че ибериецът попада в плановете на Спалети, който очаква до края на трансферния прозорец в отбора му да пристигне Матиас Весино от Фиорентина (срещу сума от 24 милиона евро).

Французите са готови да подсладят сделката, като освен 30 милиона предложат и Серж Орие в добавка. 24-годишният котдивоарец не се ползва с доверието на Унай Емери, който очевидно ще залага на ветерана Даниел Алвеш като десен бек.