Офанзивният футболист на Манчестър Юнайтед – Мейсън Грийнууд, е все по-близо до шокиращ трансфер в испанския шампион Барселона през лятото, твърди The Sun. Каталунците следят внимателно 22-годишното дясно крило през целия сезон, след като той премина под наем в Хетафе през миналото лято и впечатлява с изявите си до момента, където е записал 16 мача с три гола и четири асистенции. Самият Грийнууд е обвил на своите агенти, че Барселона е неговата „мечтана стъпка“.

Изданието пише, че Манчестър Юнайтед иска да продаде англичанина. Смята се, че най-добре за всички страни е да се стигне до раздяла. Колкото и талантлив да е Грийнууд, завръщането му на „Олд Трафорд“ ще се смята за стъпка назад.

Евентуалната сделка с Барселона вероятно ще включва редица бонуси в зависимост от мачовете, които Мейсън ще играе за тях и вероятно също за Англия, тъй като целта му да се завърне в националния  отбор. Времето ще покаже това, но за момента Грийнууд е фокусиран върху това да се установи трайно в Ла Лига.

Каталунците пък смятат, че той е играч, който може да им помогне да се издигнат на следващото ниво както в първенството, така и в Европа и е играч за бъдещето. От клуба са пращали поне шест пъти скаути да го наблюдават по време на мачовете на Хетафе и докладите са изключително положителни.

Мениджърът на „червените дяволи“ – Ерик тен Хаг, пък винаги е искал да задържи Мейсън, но крайното решение не е в неговите ръце. Сега той вече планира дългосрочното бъдещена отбора без него в състава.