Мечтите на президента на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи изглежда, че нямат граници. След като тимът привлече няколко футболисти от световна класа през лятото, парижани си осигуриха и подписа на суперзвездата Лионел Меси, за когато всички смятаха, че ще остане  Барселона.

Сега се оказва, че босът на ПСЖ не само е решил да не продава Килиан Мбапе на Реал Мадрид това лято, но и, че вече е подготвил неговия заместник за следващия сезон. Френският национал ще изпълни договора си вицешампиона от Лига 1 и ще бъде свободен да подпише с Реал, при положение, че все още не е подновил настоящия си договор с ПСЖ.

„AS“ пише днес, че ПСЖ вече са се съгласили, че Мбапе ще се отправи към „Сантиаго Бернабеу“ в края на следващия сезон като свободен агент. Те знаят, че нападателят има много ясни представи за това къде иска да продължи бъдещето си и нищо няма да го накара да промени решението си. Но в замяна ПСЖ ще привлече не кой да е, а Кристиано Роналдо, който също ще бъде свободен агент в края на следващия сезон, ако португалецът не поднови контракта си с Ювентус.

Това ще е пореден удар за ПСЖ, който ще се раздели без пари с играч от световна класа, но в същото време ще вземе един от най-великите на всички времена, отново без да дава трансферна сума. Едно събиране на Меси, Неймар и Кристиано на „Парк де Пренс“ би било впечатляващо постижение. Амбицията на Ал-Хелайфи винаги е била да събере тримата играчи в Париж и сега, когато сделката с Меси е финализирана, мечтата на президента на ПСЖ е все по-близо.

Изданието допълва, че Жорже Мендес, агентът на Роналдо, вече е наясно с всичко. И Кристиано би имал допълнителна мотивация. Ако пристигне в Париж, той ще е на 37 години и ще подпише договор за две години, което означава, че ще е навършил 39 години в края на споразумението си.

Ако Роналдо пристигне на мястото на Мбапе, едва ли някой от „Парк де Пренс“ ще има против. Това спокойно може да се нарече „Галактикото“ на ПСЖ, което много ще напомня на проекта на Флорентино Перес, който построи в Мадрид между 2000 и 2004 година.

Вчера на официалното представяне на Меси обаче Ал-Хелаифи обяви следното относно бъдещето на Мбапе:

„Мбапе е парижанин и играч на ПСЖ. Той обича конкуренцията и каза, че иска да бъде в конкурентноспособен отбор, а не мисля, че има по-конкурентноспособен отбор от нашия“.

В Реал Мадрид това изявление на президента на ПСЖ беше прието спокойно, тъй като вече е известно, че Перес няма да получи възможност за трансфер на нападателя това лято. Затова остава само да чакаме до следващото лято, за да разберем дали наистина ще се стигне до подобен развой на събитията.