Арсенал и Тотнъм са два от отборите, които проявяват сериозен интерес към бразилския футболист на Барселона – Малком.

21-годишният футболист до този момент много рядко получава възможност за изява от началото на сезона и не е изключено да се стигне до негов трансфер през януари.

Бразилецът е с изключително ограничено игрово време и дори не попада в групата на Ернесто Валверде.

Според информациите в британската преса, Арсенал и Тотнъм са готови да извадят до 50 милиона евро, за да привлекат Малком още през януарския трансферен прозорец.

Въпреки липсата на игрово време, интересът към Малком не спада. Той предизвика сериозна война и през лятото, когато Барселона го отмъкна в последния момент от Бордо, под носа на Рома, когато „джалоросите“ дори го бяха обявили за свое ново попълнение.

Скоростта в играта на Малком и това, че той може да играе еднакво добре, както на крилото, така и в центъра на терена са част от качествата на бразилеца, които го правят изключително атрактивен за английските отбори, а интересът най-вече от мениджъра на Тотнъм Маурисио Почетино датира още от времето, когато 21-годишният футболист бе част от отбора на Бордо.

От Барселона платиха 40 милиона евро за бразилеца през лятото, но отборът иска да излезе на печалба при негова продажба и няма да се раздели с него срещу по-малко от 50 милиона в европейска валута.

Интер също проявява интерес към футболиста на Барселона.