В четвъртък вечерта антуражът на Душан Влахович е постигнал пълна договорка с торинския Ювентус и трансферът на сърбина на „Алианц Стейдиъм“ предстои да бъде обявен официално. През последните няколко дни „бианконерите“ са в сериозни преговори с Фиорентина за закупуването на футболиста, който блести с фланелката на „виолетовите“ и по всичко личи, че кариерата на голмайстора ще продължи в северна Италия, твърди журналистът, доверен до Юве – Ромео Агрести.

Ювентус ще заплати на Фиорентина 75 милиона евро за правата на Влахович, след като това е откупуващата клауза, залегнала в договора на играча с клуба от „Артемио Франки“, а по всяка вероятност това ще бъде най-големият трансфер на зимния прозорец в Европа през 2022-а година. По предварителни информации Влахович се е разбрал за контракт до лятото на 2026-а, а на годишна база заплатата му ще възлиза на 7 милиона евро.

Само на 10-годишна възраст: Още тогава Душан Влахович е показвал изключителните си качества като нападател (видео)

През последните няколко дни тифозите на Фиорентина се разгневиха от твърденията, че техният любимец ще подсили един от най-омразните за тях отбори, като реакцията беше сходна на тази отпреди няколко години, когато Федерико Киеза пое посока Торино, след като играе и до ден-днешен за Юве.

Оттук насетне за Душан предстоят задължителните медицински прегледи, след което да парафира окончателно договора си с „бианконерите“, след което той ще бъде представен като играч на Ювентус и ще бъде новият титулярен нападател в редиците на торинския клуб.