Президентът на Щутгарт Александър Верле е оптимист, че голмайсторът Серу Гираси няма да напусне клуб от Бундеслигата през януари.

"В момента не виждам други индикации", каза Верле пред вестник Bild am Sonntag и продължи: "През лятото Серху реши в полза на Щутгарт, въпреки офертите от чужбина, където можеше да спечели много повече пари. Той и семейството му са много щастливи тук и имат важна роля в отбора. Серху оценява това."

Гираси отбеляза 17 гола, които помогнаха на Щутгарт да изиграе силна първа част от сезона. Тимът заема трето място във временното класиране с 34 точки след 16 кръга, след като през миналия сезон трудно избегна изпадане във втора дивизия.

Александър Верле похвали старши треньора Себастиан Хьонес, но също така предупреди, че успешната серия може да спре, а основната цел пред отбора остава събирането на поне 40 точки възможно най-скоро - цифра, смяната за достатъчна, за да се избегне отпадане от елита.

"Не искам да отнемам от еуфорията на нито един фен на Щутгарт. Всички трябва да се насладят на момента. В същото време сме достатъчно реалисти, за да осъзнаваме, че сме в началото на нашето развитие. Целта е да изиграем спокоен сезон и да достигнем до 40 точки възможно най-бързо. Сега сме на много, много добър път, но само, когато изпълним целта си ще седнем и ще формулираме следващата", коментира още Верле. / БТА