Остава по-малко от месец до официалното отваряне на летния трансферен прозорец и отборите вече започнаха с привличането на нови играчи. Трансферите на Ерлинг Халанд в Манчестър Сити и на Карим Адейеми в Борусия Дортмунд разтърсиха футболния свят още преди началото на прозореца. И все пак има един трансфер, който може да бъде още по-грандиозен от този норвежеца в Англия.

Килиан Мбапе е една от най-големите футболни звезди. Бъдещето на нападателя на Пари Сен Жермен обаче все още не е ясно, след като има договор само до края на сезона, а Реал Мадрид е основен фаворит да го привлече през лятото.

Испанският журналист Ману Сайнц сега твърди, че президентът на парижани Насер Ал-Хелаифи е бил видян да казва на други членове на срещата на Eвропейската асоциация на клубовете в Мадрид, че Мбапе ще удължи договора си с ПСЖ.

Твърди се, че френският клуб е предложил на звездата си нов контракт на стойност 50 милиона евро, за да го задържи в Париж. Въпреки това, има информации, че Мбапе дава приоритет на спортния проект пред парите, които биха могли да подпомогнат за евентуалното му преминаване в Реал Мадрид.

В 33 мача в Лига през кампанията французинът отбеляза 24 гола и направи 15 асистенции. В Шампионската лига той отбеляза десет гола в само осем мача този сезон.