Президентът на германския шампион Байерн Мюнхен – Оливер Кан, потвърди, че защитникът на Ювентус Матайс де Лихт има желание да продължи кариерата си на „Алианц Арена“,като разговорите между двата клуба продължават.

„Проведохме разговори за Матайс де Лигт и мога да потвърдя, че играчът иска да дойде в Байерн. Ще имаме още разговори и тогава ще видим как ще се развият нещата“, заяви Кан.

22-годишният бивш защитник на Аякс вече разкри, че иска да напусне „биаконерите“, като основните фаворити за подписа му са Байерн и Челси. Де Лихт обаче иска да премине в редиците на баварския гранд.

Ювентус обаче няма желание да се разделя с нидерландския национал за по-малко от 100 милиона евро. В същото време Челси вече закупиха Калиду Кулибали от Наполи и по този начин те затвориха окончателно вратата на Де Лихт за трансфер на „Стамфорд Бридж“.

Така пред бранителя не останаха много опции, като неговото желание може да се осъществи скоро, особено, след като по-рано днес от Байерн обявиха, че са постигнали договорка с Барселона за трансфера на голмайстора си Роберт Левандовски. Германците ще получат 45 милиона евро за поляка, които ще бъдат инвестирани именно в привличането на Де Лихт.