Президентът на Пари Сен Жермен - Насер Ал-Хелаифи, и неговите представители са били в директен контакт с президента на Наполи Аурелио Де Лаурентис, за да обсъдят евентуална сделка за нападателя Виктор Осимен.

25-годишният нигерийски национал се очаква да бъде продаден за сериозна сума това лято, като в договора му има откупна клауза от около 120-130 милиона евро. Осимен имаше основна роля за триумфа на Наполи в Серия А през сезон 2022/2023 и продължава да поддържа високо ниво, въпреки проблемите на отбора през изминалата кампания.

Доста клубове се интересуват от възможността да придобият Осимен, включително Челси, Арсенал и Манчестър Юнайтед, а Де Лаурентис даде да се разбере, че Наполи не желае да прави никакви отстъпки, като иска клаузата да бъде платена.

Il Mattino съобщава, че президентът на ПСЖ Ал Хелаифи и негови хора са били в пряк контакт с Де Лаурентис през последните дни, работейки в опит да постигнат сделка за Осимен. Изданието допълва, че двамата президенти поддържат добър контакт и парижкият гранд е основен кандидат за подписа на нападателя. Още повече, че напускането на звездата им Килиан Мбапе в посока Реал Мадрид ги задължава да му намерят качествен заместник през лятото.