Играещият под наем в Интер полузащитник Рафиня Алкантара изрази желание да остане част от „нерадзурите” и след края на сезона. През януари бразилският футболист бе преотстъпен от Барселона, където не получаваше много шансове под ръководството на Ернесто Валверде.

Сделката между двата клуба е за срок от 6 месеца, като Интер разполага с опция да направи трансфера постоянен. Проблемът за италианския гранд се корени в паричната сума, залегнала във въпросната точка – 35 милиона евро (плюс 3 милиона евро бонуси).

Интер опитва да откупи Рафиня, търси отбив от цената

Откакто носи екипа на „нерадзурите” Рафиня взе участие в 10 мача, като сметката си има една асистенция (в мача срещу Болоня). „Много съм щастлив да бъда тук, всичко върви толкова добре”, коментира 25-годишният халф.

„Играя редовно и това е най-важното, защото така имам шанса да се развивам и да намеря верния ритъм, който би ме извел до върхова кондиция.”

„Уверен съм от първия ми ден в Интер. Това е страхотен тим и имаме шанс да постигнем нашата цел – класиране в Шампионската лига.”

„Уча италиански, искам да остана тук. Веднага пожелах да премине в Интер, тук се чувствам у дома и щастлив”, допълни Рафиня.