Новият централен защитник на Барселона Жейсон Мурийо беше официално представен днес от клуба. Колумбийският футболист идва под наем от Валенсия и си пожела трансферът му да стане постоянен.

Договорът с 26-годишния играч е валиден до края на сезона, а ходът беше продиктуван от кризата с контузии, която налегна „блаугранас” и техните централни бранители. Травмите на Самюел Умтити и Томас Вермален принудиха каталунския гранд да промени първоначалните си намерения и да бъде активен на зимния трансферен пазар. Първоначално от клуба се насочиха към Андреас Кристенсен от Челси, но преговорите удариха на камък.

В договора между Валенсия и Барса е залегнала клауза на стойност 25 милиона евро, чрез която шампионът на Ла Лига може да закупи Мурийо. „Това е много важна възможност за мен”, коментира Мурийо при представянето си.

„Това е най-голямата врата, която може да се отвори пред теб във футбола. Трябва да работя здраво и да привикна към скоростта, с която играе отбора. След това от треньора зависи да взима своите решения. Мечта е да нося този екип.”

„Разполагам с половин сезон да покажа, че заслужавам доверие и ще работя, за да остана по-дълго тук. Искам да покажа на треньора, че може да ми има доверие и да се докажа пред съотборниците си защо бях избран да дойда тук”, допълни Мурийо.