Футболистът на Олимпик Лион Набил Фекир е предложен на Реал Мадрид, информира „Marca“. 25-годишният футболист не за първи път е свързван с испанския гранд. През миналото лято негово име отново бе спрягано за трансфер на „Сантиаго Бернабеу“, а също така и за Барселона.

Договорът на Фекир с Лион изтича през 2020 година, а той вече на няколко пъти отклони офертите на президента на клуба Жан-Мишел Ола за продължаването на контракта му.

Френският футболист има през този сезон 16 мача за Лион в Лига 1 и Шампионска лига, като е вкарал 6 гола и има 4 асистенции.

Агентът на Фекир вече се е свързал с представителите на Реал Мадрид и ги е информирал за възможността да привлекат 25-годишния футболист.

„Кралете“ на този етап само проучват тази възможност и не прибързват с конкретни действия.

Основната трансферна цел на Реал Мадрид в момента е Браим Диас от Манчестър Сити. Освен това испанският гранд трябва да приключи и сделката с Ривър Плейт за Есекиел Паласиос.

Халфът на Лион бе на крачка от Ливърпул през лятото, а в последните дни се заговори, че Челси е сред големите фаворити за подписа му.