Челси има интерес към голмайстора на Лил Джонатан Дейвид. Лично новият мениджър Грейм Потър настоява за неговото привличане и това може да се случи още през януари, твърди Jeunes Footeux.

В момента Челси разполага с Пиер-Емерик Обамеянг на върха на атаката, но наставникът иска да има по-млад играч, който да се конкурира с габонеца. Той се включи доста добре след трансфера си от Барселона, като вече има 3 гола в 6 мача. Ветеранът обаче вече е на 33 години и Потър знае, че не може да разчита на него за бъдещето.

В същото време Дейвид прави пореден силен сезон с екипа на Лил. 22-годишният канадец има 9 гола в 11 мача от началото на кампанията. Откакто бе привлечен в състава на "песовете" от Генк през 2020 година срещу 27 милиона евро, Дейвид има на сметката си 41 попадения и 7 асистенции в 107 мача във всички турнири.

Канадецът може да действа както на върха на атаката, така и като лек нападател от по-задна позиция и дори като плеймейкър. Той има договор с Лил до 2025 година и цената му е около 45 милиона евро. Челси обаче може да има сериозна конкуренция за подписа му, тъй като той е свързван и с интерес от Реал Мадрид, Милан и Евертън.